Direktør for the Brazelton Centre UK
Sundhedsplejerske med special interesse indenfor det perinatale felt og spædbørns mental helbred.
Bor i Sydvest England.
Mail: inge@brazelton.co.uk
I 1995 blev jeg uddannet sygeplejerske i England. Allerede her blev jeg interesseret i alt omkring relationer, og hvor vigtige de er igennem hele livet. Jeg blev uddannet sundhedsplejerske, også i England, i 2000 og her blev min nysgerrighed endnu større, specielt med hensyn til den allerførste relation, der starter med det nyfødte barn og dets omsorgsgivere. Dette førte til, at jeg tog en Master i ’Infant Mental Health’ på the Tavistock Clinic i London. Her fordybede jeg mig intensivt i barnets og de nye forældres emotionelle verden fra graviditeten til femårsalderen. Mit fokus var især fra graviditeten og til barnets andet år.
Det var under denne uddannelse, at jeg læste min første bog skrevet af Brazelton og Cramer (1990). Desuden var jeg heldig at deltage til en konference, hvor jeg hørte et oplæg om ’Brazelton Metoden’. Jeg var derefter aldrig i tvivl om, at jeg måtte have den uddannelse, da den ville give mig de redskaber, som jeg har brug for til at støtte den tidlige relation.
I 2005 udviklede jeg en indsats for familier med børn under fem år, som involverede træning af personale og facilitering af gruppe og familieterapi med forældre og deres børn. Her introducerede jeg NBAS til alle familier med spædbørn.
I 2006 blev jeg certificeret i Neonatal Behavioral Assessment Scale (NBAS) og i 2013 I Newborn Behavioral Observation (NBO). Derefter blev jeg certificeret i Touchpoint metoden i 2018. Udover Brazelton metoderne er jeg også certificeret i CARE-Index, Solihull Approach, Mellow Parenting og Babies, og har været træner i ’Perinatal & Infant Mental Health’ i Devon, UK, hvor vi underviste hele sundhedsplejen.
I 2009 begyndte jeg som Brazelton træner og underviser i både NBAS og NBO i UK. Siden 2014 har jeg været med på vores spændende danske rejse med at oprette et site i Danmark.
i 2021 fik jeg stilling som direktør for Brazelton Centre i UK og arbejder således tæt sammen med vores internationale kollegaer for at blive ved med at have fokus på den tidlige relation og blive ved med at lære af hinanden.
Mail: merethe.vinter@familieprojektet.dk
Mobil: 20 43 65 54
Uddannet sundhedsplejerske i 1984 og master i professionsuddannelse fra Aarhus Universitet (2007) og BA/KA minor i psykologi fra Aalborg Universitet (2011). Igennem 39 år har jeg været ansat ved sundhedsplejen i Thisted kommune i kombineret ordning frem til 2008, hvor jeg blev projektsundhedsplejerske og gennem flere projekter udviklede en tidlig indsats model til familier i sårbare positioner: Familien i Vækst.Siden 2008 og frem til 2021 har jeg således været ansat som sundhedsplejerske i Familien i Vækst. Samtidig hermed har jeg haft lokale udviklingsopgaver, blandt andet udviklet den lokale model for Far på Forkant. Siden 2012 har jeg været ekstern underviser, vejleder og censor på VIA, sundhedsplejerskeuddannelsen. I 2014 var jeg med til at stifte Nordisk Marcé, som er den nordiske gren af The International Marcé Society, hvis hovedformål er at øge fokus på viden indenfor mental sundhed i perinatal perioden. Fra 2014-18 var jeg medlem af bestyrelsen og var kasserer.
Gennem årene har jeg selv været på mange forskellige uddannelsesforløb, fx Marte Meo, PREP, COS-P, Minding the Baby, alt sammen med fokus på familiedannelsen og den tidlige relations betydning indenfor det perinatale felt. Ligeledes har jeg de senere år været sundhedsfaglig konsulent for Far for Livet, CEFO (mad og måltider og FIF) og er fortsat sundhedsfaglig supervisor i Minding the Baby (Yale University og Metodecenteret i Aarhus).
I 2012 stødte jeg for første gang på NBO ved flere lejligheder, bl.a. ved en NFSU-konference i København, og jeg blev dybt fascineret og meget optaget af, hvordan man kunne få denne metode til Danmark. Inspirationen hertil kom fra NBO koncepterne i Norge og UK samt Familieambulatorierne i Danmark. Sammen med Inge Nickell, som har været min mentor og inspirator siden WAIMH i Edinburgh i 2014, er det gået stærkt med at få skabt en dansk platform for NBO. Jeg opnåede NBO og NBAS- certificeringen i 2014 gennem Brazelton Centre UK i tæt samarbejde med Brazelton Institute i Boston Childrens Hospital, Harvard Medical School. NBO har siden 2014 fået en særlig plads i mit arbejde som sundhedsplejerske med sin anerkendende og respektfulde tilgang i mødet med de nye familier og deres spædbarn. I 2017-18 blev NBO genstand for et interventionsstudie på Health på Aarhus Universitet (Kristensen et al., 2019) i fire danske sundhedsplejeordninger. Heri medvirkede Inge Nickell og jeg, med basis i NBO USA, og stod for selve uddannelsen i interventionen. Et sikkert fund i dette RCT-studie var, at såvel de deltagende mødre som sundhedsplejerskerne med NBO blev bedre til at se og støtte det lille spædbarns selvregulering. Siden 2019 er NBO sitet i Danmark etableret som en relevant aktør indenfor udbydere af uddannelse i det perinatale felt.
Cand.psych.aut., Specialist i klinisk børnepsykologi & klinisk psykologi
Jordemoder, sonograf
Arbejdssted: Privatpraktiserende psykolog, stifter og ejer af
EKSISTENS Psykologisk Klinik Graviditet, Fødsel & Spædbørn
Hjemmeside: EKSISTENS.NU
Mail: annakatherine@hoejland.com
Tlf: 44116644
I mere end 29 år har jeg arbejdet med gravide og spæd- og småbørnsfamilier, såvel med normalpopulationer som med højrisikopopulationer. Jeg har erfaringer fra flere forskellige faglige positioner i feltet, først som jordemoder, hvor jeg har arbejdet 5 år på Danmarks største fødested, Hvidovre Hospital. Her blev jeg klar over, at jeg ville arbejde forebyggende, udredende og behandlende som perinatalpsykolog.
Jeg uddannede mig derfor til klinisk psykolog fra Københavns Universitet, blev godkendt autoriseret klinisk psykolog fra Psykolognævnet / Socialministeriet og har yderligere gennemført den 5-årige specialistgrad i klinik børnepsykologi og klinisk psykologi.
I 11 år har jeg været klinisk perintal-, og spæd-og småbarnspsykolog på fødeafdelingen på Hvidovre Hospital med sårbare gravide og deres spædbørn og har tillige gennem mange år som privatpraktiserende psykolog arbejdet med udredning af sårbare og udsatte spæd – og småbørn, med børnepsykologiske undersøgelser, forældrekompetenceundersøgelser og med relations – og samspilsbehandling af meget sårbare forældre-barnrelatioer i perinatalperioden. Præ- og postnatal tilknytning og familiedannelse og den psykologiske forældredannelsesproces er mine spidskompetencer.
Jeg anvender dagligt et stort og omfattende psykologisk testbatteri i forhold til klinisk vurdering af gravide og spæd- og småbørn, forældre og familier af alle slags. Terapeutisk er jeg specialist indenfor tilknytning og mentaliseringsbaseret terapi, kognitiv terapi og eksistentiel psykoterapi er det seneste jeg er i færd med at uddanne mig i gennem de næste 2 år sammen med dedikerede psykologer og læger. Sammen med compassionfokuseret terapi er disse tilgange yderst hjælpsomme i perinatal psykoterapi og i arbejdet med at hjælpe forældre med at hjælpe deres børn ved eksempelvis traumatiske fødselsforløb og perinatal depression, hvor jeg ligeledes behandler med NBO-baseret tilgang.
Jeg blev certificeret i NBO af Kevin Nugent i 2010 og har således i mere end 12 år anvendt metoden intensivt i alt klinisk arbejde siden da. Jeg blev udpeget som NBO træner i Danmark 2018 og har siden undervist på adskillige NBO kurser og nyder forsat at medvirke til at bidrage til den omfattende udvikling, jeg ser der sker med de involverede tværprofessionelle og det virkeligt skærpede kliniske blik de styrkes i vedrørende den tidlige relations-dannelse.
I flere år har jeg siddet i bestyrelsen for hhv. The Nordic Marcé Society for Perinatal Mental Health og for Nordic Affiliation for Infant Mental Health.
Jeg har udviklet og underviser ofte på et 1-årigt klinisk videreuddannelsesforløb ”Familiedannelse og Perinatalt Mentalt Helbred”, som udbydes for tværprofessionelle i samarbejde med Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling på Hvidovre Hospital. Uddannelsen er anbefalet af Jordemoderforeningen og fonden ”En God Start i livet”. Jeg underviser også på Københavns Professionshøjskole i spæd – og småbarnsobservation og underviser og superviserer mange andre steder i Danmark vedrørende perinatalt mentalt helbred, infant mental health og præ – som postnatal tilknytning og familiedannelse.
Jeg er forfatter til bogen ”Familiedannelse – Tværfaglige perspektiver på det relationelle møde mellem børn og familier” (2022) fra Dansk psykologisk Forlag sammen med psykolog Jan Kaa Kristensen.
Jordemoder, afspændingspædagog og familiebehandler.
Mail: pernille.ploug@familieprojektet.dk
Tlf. 29650395
Jeg blev uddannet til jordemoder i 1995 og har gennem mit 30-årigt virke som jordemoder, familiebehandler og afspændingspædagog, arbejdet med mennesker, der stod for at skulle gennemgå den største forandring i deres liv, nemlig det at blive en familie.
Jeg blev uddannet som afspændingspædagog i 1985 og arbejdede i 4 år som afspændingspædagog i Center for Spædbørn og deres familier, Psykologisk institut, Københavns Universitet. Her blev interessen for spædbørn og familiedannelse grundlagt. Her stødte jeg på NBAS for første gang. Jeg så, hvor sundhedsfremmende, både mentalt og fysisk, det var for gravide og nybagte familier, at de fik den rette støtte og hjælp til at få dannet en sund og tidlig relationsdannelse til deres kommende eller nybagte barn.
Jeg valgte at videreuddannede mig til jordemoder. Dette for at være, hvor jeg tidligst muligt kunne hjælpe og støtte kommende forældre til den store transition, det er at blive forældre.
Jeg har altid lagt vægt på forebyggelse i det svangreprofylaktiske jordemoderfaglige arbejde, med fokus på den psykologiske forældredannelsesproces. Derfor valgte jeg efter 8 år på fødegangen, at arbejde med sårbare gravide og deres familier i et svangreambulatorium, Familieambulatoriet, hvor jeg siden 2003 har været en del af et professionelt tværfagligt team, der arbejder med en tidlig forebyggende indsats.
Fra 2017-2020 arbejdede jeg som familiebehandler i familier, der havde mange forskellige problemstillinger i forhold til det at blive en lille ny familie. Jeg blev her igen mindet om at NBO var en fantastisk metode at benytte til den tidlige tilknytningsudvikling hos nybagte familier.
Jeg blev uddannet i NBO i 2018 og har siden da altid haft denne metode med mig i mit arbejde med gravide og nybagte familier. Det giver så stor mening for mig at jeg ikke kun kommer ud i de nybagte familier som den professionelle, der skal fortælle dem alt om spædbørn, men at vi sammen med dem bliver nysgerrige på, hvilke unikt barn, de har fået og hjælpe dem til at blive opmærksomme på alle de små signaler deres spædbarn signalerer til dem, og relatere det til, hvad deres barn har behov for. Det hjælper dem og styrker forældrenes opfattelse af deres egen betydning for deres barns udvikling og omsorg.
Derfor var jeg glad for at jeg i 2020 fik muligheden for at uddanne mig til NBO-træner.
Jeg har gennem årene taget adskillige kurser og uddannelser, som fx Familiedannelse & Perinatalt Mentalt Helbred - 1-årig psykologisk videreuddannelse i perinatal psykologi og psykiatri for sundhedsprofessionelle, COS-P, Circle of security er en familiebehandlingsmetode, der skal fremme en god og tryg tilknytning mellem barn og omsorgsperson, IWMC – Internal Working model of the Child, kursus I PC-ERA – The parent-Child Early Relational Assesment.
Jeg holder meget af at undervise og har gjort det i mange år forskellige steder bl.a. Københavns Professionshøjskole og jeg har afholdt flere forskellige kurser for professionelle der arbejder med gravide og spædbørn.
Ph.d.-studerende
Sygeplejerske, cand scient san publ
Gynækologisk / obstetrisk afdeling, afd 465
Hvidovre Hospital Kettegårds Allé 30
2650 Hvidovre
Email: camilla.ejlertsen@regionh.dk
Direkte privat telefon 24610414
Mit navn er Camilla Ejlertsen, jeg er sygeplejerske og kandidat i Folkesundhedsvidenskab.
Jeg er Ph.d. studerende indskrevet på Aarhus universitet og arbejder på Hvidovre Hospital, barselsgangen. Her forsker jeg i sårbare familier og tidlig relationsdannelse mellem forældre og nyfødt.
Min ph.d. handler om hvordan vi udnytter til på barselsgangen bedst muligt og om kombinationen af Familiesygepleje, NBO og en forbedret standardiseret overgang til sundhedsplejen kan forbedre mulighederne for en sund tidlig relationsdannelse og dermed sænke forekomsten af depressionssymptomer blandt sårbare mødre tre måneder post partum.
Min forskning bidrager til ny viden om metoder, der effektivt kan fremme sundheden i familier og sikre de bedste omstændigheder på både lang og kort sigt for hele familien. Jeg er optaget at samarbejde med udgangspunkt i den enkelte families unikke behov og imødekomme disse på den bedst mulige måde.
Jeg blev selv certificeret i NBO i 2018. Jeg har oplevet arbejdet med NBO-metoden som utroligt givende for mit partnerskab med familierne og som en helt unik måde hvorpå spædbarnets kompetencer kan tydeliggøres. NBO har givet mig et sprog for spædbarnets kompetencer og jeg har oplevet hvordan dette har været værdifuldt i forhold til relationsdannelse mellem barn og forældre.
Jeg brænder for at sikre at familier får den allerbedste støtte og vejledning til at komme godt fra start i forældreskabet og relationsdannelse i familien.
Jeg er aktiv i lokale samarbejder og netværks på både Hvidovre Hospital samt Aarhus og Københavns Universitet. Jeg er flerårigt medlem af gruppen Småbørnsforskerforum under Statens institut for folkesundhed samt forskningsgruppen Child, maternal and Family Health Care. Jeg samarbejder med andre forskere både nationalt internationalt og finder stor personlig og faglige glæde i dette.
Jeg er en god formidler og nyder at dele min viden og forskning med andre.
Sundhedsplejerske i Skive Kommune
Torvegade 10, 7800 Skive.
Email: Lihu@skivekommune.dk
Mobil: 29696337
Mit navn er Line Laursen, jeg er uddannet sygeplejerske i 1999 og videreuddannede mig i 2009 til sundhedsplejerske. Jeg har siden 2010 arbejdet som sundhedsplejerske i Skive Kommune, hvor jeg har særlig interesse og kompetencer indenfor arbejdet med de sårbare familier. Jeg arbejder i Skive Kommunes Spæd- og småbørns team, som er et tværfagligt team, der bestilles af myndighed til at observere og intervenere i familier, hvor man er bekymret for forældrekompetencer og derved også barnets trivsel. Ligeledes har jeg gruppeforløb med undervisning og netværksskabende støtte til mødre og fædre i sårbare positioner.
Jeg er uddannet Marte Meo terapeut i 2019 og bruger metoden meget i mit daglige arbejde, både som forløb og som vejledning til familier.
Jeg er certificeret i NBO i 2022. NBO er for mig et fantastisk redskab til at kvalificere de observationer forældrene har ift. deres barn og vejlede ud fra dette. Samtidig er NBO et godt redskab til at forberede kommende forældre på hvad de kan forvente sig af deres barn og hvad barnet kan allerede fra fødslen.
Jeg trives godt med at undervise, og tror på, at hvis man som underviser formidler en viden man selv brænder for, så kommer budskabet tydeligere frem til modtageren. Hermed kommer min motivation til at undervise i NBO.
Copyright © 2024 NBOcenter - Alle rettigheder forbeholdes.
Powered by GoDaddy